Erasmus+ projekt “E-VENT”

Erasmus+ projekt “E-VENT”

Erasmus + projekt “E – VENT” omogućuje za 11 talentiranih i motiviranih učenika strukovnog obrazovnog programa tehničar za elektroniku,  sudjelovanje na dvotjednom obrazovnom programu “Drones Construction & Programming” u organizaciji partnerske agencije EuroMind Projects SL i strukovno obrazovne ustanove Dronetools S.L. u španjolskom gradu Sevilli u razdoblju od 6. listopada do 20. listopada 2018. godine.

>> Kada?         7. 10. 2018. – 20.10.2018.

>> Kako?         Autobus Omiš – Zagreb a zatim let Zagreb-Madrid-Sevilla

>> Smještaj, kulturne aktivnosti?

Albergue Inturjoven Sevilla, početni tečaj španjolskog jezika, izlet u Cadiz!

 

Odlukom Agencije za mobilnost i programe Europske unije projekt „E-VENT“ ispunio je uspješno sve kriterije formalne prihvatljivosti te je ostvario dostatan broj bodova potrebnih za uspješno financiranje u području strukovnog odgoja i obrazovanja.

 

Naši učenici uspješno su vratili s dvotjedne radionice „Drone Construction and Programing“ iz Seville!

Sada, nakon povratka, svi sudionici projekta pristupiti će diseminacijskim aktivnostima u našoj školi i šire!

 

Priložene PP prezentacije “Tijek mobilnosti“ i “Diseminacijske aktivnosti“

Priloženi dokumenti:
 Electronics_-_Vocational_Education_for_New_Technologies_-_Tijek_mobilnosti.pdf (6.58 MB)
 Dnevnik_rada_i_diseminacijske_aktivnosti_.pptx (16.84 MB)

Dana 19. kolovoza 2019. godine službeno je završio projekt mobilnosti strukovnog odgoja i obrazovanja učenika naše škole  E-VENT!

Projekt mobilnosti “E-VENT“,  osim što je omogućio je za 11 talentiranih i motiviranih učenika strukovnog obrazovnog programa tehničar za elektroniku sudjelovanje na dvotjednom obrazovnom programu “Drones Construction & Programming”, izvrsno se nadopunio s novim nastavnim kurikulom obrazovnog programa tehničara za elektroniku koji je u upotrebi od ove školske godine, naročito na obavezne strukovne module elektrotehnike, elektronike, automatike i računarstva.

Osim toga, aktivnim sudjelovanjem u cjelogodišnjim diseminacijskim aktivnostima, oživjeli smo i probudili interes budućih generacija za upisom u obrazovni smjer tehničar za elektroniku u osnovnim i srednjim školama u neposrednoj blizini grada Omiša. Ovogodišnji povećani interes za upis učenika u prvi razred tehničara za elektroniku, kao i struktura i profil upisanih učenika neosporno pridonosi razvoju kvalitete rada u našoj školi, ali i novu daljnju potrebu sudjelovanjem u novim projektima mobilnosti.