Diseminacijske aktivnosti projekta PEACE 2022

Kroz različite oblike diseminacije projekta, sudionici mobilnosti učinili su vidljivim sve provedene aktivnosti, počevši  od same škole, organizacije pošiljateljice.

Na Nastavničkom vijeću, održanom 27. 4. 2022., prezentiran je cjelokupni tijek Erasmus+ projekta PEACE od prijave do provedbe mobilnosti, s osobitim naglaskom na ideje i ciljeve Erasmus+ projekata financiranih sredstvima EU. Također su učenice i učenici prezentirali svoja iskustva i dojmove s mobilnosti s vrlo slikovitim prikazom stručne prakse.

Ubrzo su na sličan način upoznali svoje kolege iz razreda dotičnih usmjerenja, te su pritom odgovarali na brojna pitanja koja su ukazivala na velik interes za nove projekte.

Za organizacije u lokalnoj zajednici i široj javnosti organizirali smo nekoliko predstavljanja. Tako smo odmah po povratku s mobilnosti, održali video-sastanak sa Srednjom školom Bartola Kašića iz Grubišnog Polja. Sastanku su nazočili ravnateljica, nastavnici te sudionici mobilnosti iz te škole koji su bili zainteresirani za naša iskustva s mobilnosti.

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata SŠ “Jure Kaštelan” kroz radionicu, koju su priredili učenici i nastavnici tehničara za elektroniku, sudionici mobilnosti prezentirali su projekt PEACE, te posebno odrađenu praksu na samoj mobilnosti za učenike osmih razreda osnovnih škola. Pored ovog susreta, s osnovcima škola iz Omiša i Dugog Rata održana su predstavljanja u njihovim školama.

Redovno godišnje predstavljanje srednjih škola Splitsko- dalmatinske županije, održano u Splitu 28.5.2022., uz prisustvo tiskanih i elektronskih medija,  bila je prilika za upoznavanje još šire javnosti s našom školom i njenim postignućima na planu internacionalizacije kroz Erasmus+ projekt PEACE.

Na kraju školske godine, 27.6.2022. nastavnik u pratnji, D. Borčić, održao je predstavljanje projekta i same mobilnosti članovima Županijskog stručnog vijeća elektrotehnike s temom popularizacije i afirmacije Erasmus+ projekata.

Učenici HTT, 5.svibnja 2022.

Dan otvorenih vrata SŠ "Jure Kaštelan", Omiš, 13. svibnja 2022.

Županijsko stručno vijeće obrazovnog sektora elektrotehnike i računalstva SDŽ, 27. lipnja 2022.