Dan planeta Zemlje - 2.B

Pogledajte galeriju radova učenika 2.B razreda (opća gimnazija) koje su izradili povodom Dana planeta Zemlje pod mentorstvom nastavnika Ognjena Rakuljića:

https://wakelet.com/wake/HRHmMbUNAAMN9x6QLUvNj

Lektira na mreži

Svi radovi naših učenica u sklopu projekta “Lektira na mreži”, pod mentorstvom knjižničarke Mihaele Tafre, dostupni su na sljedećoj poveznici:

https://wakelet.com/wake/ruVg3qOaly-BnX1hiOZhL

Biosigurnost i biozaštita (pilot projekt)

Naša škola je u školskoj godini 2020./21. sudjelovala u pilot projektu Biosigurnost i biozaštita. Riječ je o projektu u kojem su učenici zajedno sa svojim učiteljima – mentorima, putem digitalne platforme, obrađivali sadržaje i svladali planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita.
U nastavku je poveznica na završni rad s kojim se naša škola natjecala u sklopu prezentacije radova iz pilot projekta:

Festival znanosti

Učenici 2.B razreda (opća gimnazija) Frane Marušić, Mande Marija Bogdanović i Vana Pavišić sudjelovali su na ovogodišnjem Festivalu znanosti. Predstavili su dva uratka pod mentorstvom nastavnice Ane Bižace – Utjecaj kiselih kiša na kulturne spomenike i Kisele kiše, koje možete pogledati u nastavku.

Engleski jezik - kuhar JMO

Jelena Raboteg 3.E

Razvijanje kritičkog mišljenja stvaranjem digitalnog sadržaja nakon gledanja videa J.Oliver-a na temu Pretilosti
Mentorica: Dajana Jelavić
Mirando Bajić 1.E
Integracija engleskog jezika i kuharstva
Mentorica: Dajana Jelavić
Powerpoint prezentacija:

Podcast u sklopu eTwinning aktivnosti

Poslušajte podcast Marijete Jeran i Lucije Tomasović (3f) u kojem reklamiraju proizvode naše školske zadruge u eTwinning projektnoj aktivnosti u kojoj se isprepliću engleski jezik, marketing, održivi razvoj i poduzetništvo.

https://anchor.fm/dajana-jelavic/episodes/Sustainable-advertising-e13ihmv

Mala poljička kuharica

Pandemijska, 2020., godina sustav obrazovanja stavila je u sasvim nove i neobične uvjete. Ograničena kretanja, izolacije i nastava na daljinu pomaknuli su granice uobičajenog poučavanja u školi i u sami proces obrazovanja unijeli veliku dozu kreativnosti.

Učenici 1. E razreda, koji pohađaju obrazovni program za zanimanje kuhar, upustili su se u istraživanje gastronomske ponude svoga kraja – Poljičke kneževine.

Kroz razgovor sa svojim starijim ukućanima o običajima i kulturi svoga kraja u prošlosti, upoznali su se sa jelima njihovog doba te ih zapisivali.

U suradnji s roditeljima, bakama, djedovima i ostalim članovima uže obitelji, a uz pomoć i stručno mentorstvo svoje nastavnice Karmele Lelas, ti su isti učenici, vođeni načelom jednostavnosti i rustikalnosti, izdvojili nekolicinu recepata i povezali ih u jednu cjelinu.

Brošura, Mala poljička kuharica, kao produkt istraživačkog rada učenika, oplemenjena je likovnim radovima učenica Srednje škole Jure Kaštelan Omiš. Radovi su inspirirani tradicionalnim motivima karakterističnima za drevnu Poljičku kneževinu.