Projekt UPSHIFT - poziv učenicima

UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije ponovno pozivaju učenike naše škole da se uključe u program UPSHIFT. Početkom ove godine na UPSHIFT-u su sudjelovale učenice naše škole Nina Topić i Lucija Marušić sa sjajnom idejom modernizacije svakodnevnog života u Baškoj Vodi.

 

Što je UPSHIFT?

UPSHIFT je trodnevna besplatna i neprofitna radionica za mlade, koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost te praktična znanja.

 

Kako se UPSHIFT odvija?

Mladi se prilikom prijave na UPSHIFT povezuju u timove od 3 do 5 članova te putem online obrasca prijavljuju problem s kojim su se susreli u svojoj lokalnoj zajednici i željeli bi ga riješiti. Iz jedne se škole može prijaviti neograničen broj timova te učenici u timovima mogu biti iz različitih razreda, samo je važno da jedan tim ima od 3 do 5 učenika.

Organizatori će na temelju svih pristiglih prijava odabrati 10 timova koji će sudjelovati na radionici. Radionica traje 3 dana tijekom kojih će učenici, uz pomoć design thinking metode, raditi na formiranju ideje koja može riješiti njihov problem. U tome im pomažu mentori – mladi edukatori koji se bave osmišljavanjem i provođenjem projekata.

Najbolja 3 tima dobivaju 7. 500 kn namjenskih sredstava za realizaciju svoje ideje, a u toj ih realizaciji također vode njihovi mentori.

Program će se održati za učenike iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije od 4. do 6. veljače 2022. godine. Program ide online, uz pomoć kreativnih digitalnih alata za poticanje kritičkog razmišljanja i analitike.

Rok za prijavu na program je 28. siječnja 2022. u 23:59. Prijave se vrše putem obrasca: https://forms.gle/XhNxvHhe8jtK77peA

Više informacija o projektu možete pronaći na poveznici: https://zabum.hr/upshift/

“Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID”

U sklopu projekta  “BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” koji za cilj ima pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, uz telefonske linije za savjetovanje mladih, omogućeno je i anonimno savjetovanje sa psiholozima iz Hrvatske psihološke komore putem elektroničke pošte (mladihr@psiholoska-komora.hr). Iza projekta i pružanja podrške stoje Središnji državni ured za demografiju i mlade u suradnji s portalom za mlade Mladi.hr.

U privitku se nalaze edukativna brošura te brojevi telefonskih linija putem kojih možeš anonimno zatražiti pomoć i savjetovanje.

Naravno, i vrata školske pedagoginje su ti uvijek otvorena, ne oklijevaj potražiti pomoć, savjet i podršku ako osjećaš da su ti potrebni.

Zapamti – svaki problem je manji i lakši kad se s nekim podijeli!

 

 

Brošura – Brini o sebi-Budi dobro-Proživi Covid