Dobro nam došli!
Drage učenice, dragi učenici, sadašnji i budući, poštovani roditelji, kolege nastavnici i djelatnici škole; suradnici, prijatelji i posjetitelji, dobro došli na mrežnu stranicu Srednje škole „Jure Kaštelan“ Omiš!
Naša škola ima svoju tradiciju postojanja. Ima svoju povijest tijekom koje se, mijenjajući imena, djelatnike i ravnatelje, nastojala prilagoditi svijetu brzih promjena ne zaboravljajući svoju plemenitu zadaću. Promjene su sastavni dio ljudskog postojanja i škola se, kao obrazovna ustanova, tome mora prilagoditi. Od 1964. godine, od godine njezina osnutka kada je započela s obrazovanjem učenika u gimnazijskim programima, sukladno potrebama i promjenama prosvjetnih politika i reformi, postepeno je mijenjala svoje obrazovne programe. S vremenom je postala polivalentna škola koja budućim učenicima nudi ukupno 10 upisnih programa – gimnazijske, četverogodišnje strukovne i trogodišnje strukovne programe te posebne programe za učenike s teškoćama u razvoju.
U središtu djelatnosti Škole je učenik i njegova suradnja sa svim djelatnicima škole. Njegovanjem te suradnje nastojimo odgojiti mlade, strpljive i kvalitetne ljude pripremajući ih na budućnost.
Nudimo školski kurikulum s brojnim i raznovrsnim izvanškolskim, izvannastavnim, dopunskim i dodatnim aktivnostima, a kroz različite projekte i aktivnosti učenike potičemo na prakticiranje uloge aktivnog građanina podižući opću razinu kritičkog promišljanja mladih.
Tijekom godina naši su učenici ostvarivali brojne uspjehe na gotovo svim područjima znanja i to je priznanje koje uvijek s ponosom ističemo. Svi uspjesi naših učenika, u školi i izvan škole, kruna su kompetentnosti, visoke kvalitete i profesionalnog pristupa njihovom obrazovanju.
Naša najveća snaga i vrijednost naši su djelatnici koji svojim predanim radom nastoje prepoznati potencijale svojih učenika, prenijeti im znanje i vještine te stvarati pozitivno i poticajno ozračje u kojem će se učenik osjećati dobro i u kojem će napredovati.
Osim znanja i vještina, svojim djelovanjem učenicima nastojimo usaditi i humane vrijednosti kako bismo im pomogli u izgradnji boljeg svijeta za bolje sutra.
U ime svih zaposlenika naše škole želim vam dobrodošlicu, sretan početak i završetak vašeg obrazovanja!
Tereza Srdelić, prof.